Mi is a landart?

Diplomamunkám témájaként foglalkoztam a landart-tal, mint stílusirányzattal. Ennek a mûvészeti irányzatnak a lényege, hogy a mûvészek a hagyományos szobrászati anyagok és módszerek alkalmazása helyett magán a természeten hajtanak végre különféle változtatásokat. A természetben természetes anyagokból, pl.: kõbõl, sárból, jégbõl, hóból, falevelekbõl, fakérgekbõl, faágakból, vesszõkbõl, fatörzsekbõl természetes formák készítése. A munkákba beleérezhetõ valamiféle lázadás is, rengeteg egyedi, ötletes megoldás született már világszerte.

Különbözõ formában lehetõséget nyújt az alkotók számára, hogy közelebb hozzák az emberekhez a természetet, különös módon mutatják be a természet értékeit, illetve elkalauzolják a közönséget valami érdekes, néha fura világba.

Ez a kaland érheti az érdeklõdõt a saját kertjében, birtokán, vagy éppen egy közterület parkjában, mûemlék környezetében, közintézmények kertjében, akár egy rendezvényen, fesztiválon. Ezeken kívül irodaházak, tetõkertek területén is felállíthatóak landart alkotások.